Rompbalans

Om rompbalans goed te kunnen trainen en verbeteren bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van de Flexchair®. Dit is een speciale kruk waarmee uw rompbalans in verschillende richtingen gemeten en getraind kan worden, wat zorgt voor een sterkere en gezondere rug. Zeker bij bepaalde beroepen en sporten is een goede coördinatie en stabiliteit van de romp van groot belang. 

Om de rompstabiliteit te bepalen nemen wij een korte test af, die ongeveer 15 minuten duurt. Hierin worden zowel uw globale bewegingen als uw coördinatie van de romp getest. Tijdens deze test letten wij erop of bewegingen gemaakt kunnen worden, op welke manier dit gebeurt en of er compensatiegedrag optreedt. Aan het einde van de test bespreken we de resultaten samen met u!

De (mogelijke) resultaten: 

  1. U scoort goed en kunt gecoördineerd en optimaal bewegen
  2. U scoort onvoldoende, omdat u de romp niet goed kunt coördineren
  3. U scoort onvoldoende omdat u een bewegingsbeperking heeft. Meestal gaat dit gepaard met een verminderde coördinatie.

En nu?

Vanuit deze uitslag wordt samen met u een passend behandelplan besproken. Bij verminderde coördinatie van de romp kunt u onder begeleiding van een van onze Flexchair® specialisten een trainingstraject starten. Het traject duurt tot het moment dat u de romp goed kunt coördineren tijden het uitvoeren van een andere taak. Is er ook sprake van een bewegingsbeperking? Dan zal tijdens een fysiotherapeutische behandeling eerst de blokkade worden opgeheven, waarna een vergelijkbaar trainingstraject zal volgen.

Heeft u rugklachten, voert u werk uit waarbij een goede coördinatie en stabiliteit in de romp van groot belang is en/of beoefent u een sport? Neem dan contact op met onze praktijk voor rompbalans Amersfoort | Schuilenburg.